Blog

Kom tættere på din drømmehave

No comments

Om du lige er flyttet i hus, og skal til at give din nye have en ordentlig omgang, eller trænger den blot til en kærlig hånd efter flere år, hvor den har stået og passet sig selv, så er der inspiration at hente her. For haven er med til at skabe ro og afspejler hvem vi er. Det er dermed ikke helt ligegyldigt, hvordan den ser ud, da den, ligesom hjemmet, skal føles hjemligt. Det er dog vidt forskelligt og meget subjektivt, hvordan vi hver især ønsker, at haven skal bruges og se ud.

adminKom tættere på din drømmehave
læs mere

Hjælp naturen ved at samle skrald

No comments

Du har helt sikkert lagt mærke til, at der ligger skrald mange steder i naturen. Her hører det selvfølgelig ikke til, men selvom det er noget, de fleste ved, er det de færreste, der rent faktisk gør noget ved det. Næste gang du går en tur og befinder dig ude i naturen, kan duvære en, der gør en forskel for naturen ved at samle skrald op. Det tager kun et øjeblik, og naturen vil takke dig.

adminHjælp naturen ved at samle skrald
læs mere

Arranger den kommende fest i skoven med sjov og leg

No comments

Er du træt af kedelige festlokaler eller baghaver, hvor et festtelt er blevet slået op? Så kan du med fordel rykke hele festen ud i naturen, næste gang du skal holde fest. I skoven har man rig mulighed for at få en unik og hyggelig aften med mange gode stunder, og så er det garanteret, at festen ikke vil gå i glemmebogen foreløbig.

Brug naturens farver i din pynt

Til enhver fest skal der selvfølgelig være noget pynt, og når du har valgt at rykke festen ud i naturen, er det naturligvis oplagt at pynte op med nogle farver, der passer til omgivelserne.

Skal du for eksempel sørge for servietter eller engangsservice, kan du vælge noget i nogle naturlige farver, så det passer sammen med temaet for din fest – nemlig naturen. Når det kommer til andet pynt som bannere eller guirlander, må der dog godt være nogle farver, så det hele virker lidt mere festligt.

adminArranger den kommende fest i skoven med sjov og leg
læs mere

Flagermusindex

No comments

Her kan du søge informationer om en af vore mest oversete dyregrupper:flagermusene. Hver enkelt art beskrives med en kort tekst om udseende og levevis m.m. samt en tegning, der viser artens vingesilhouet.

Flagermusenes spændende biologi gennemgås i særskilte afsnit, og du kan læse om myter, magi og folketro.

Desuden er der fotosider med flagermus og gode link til andre sider om flagermus samt konstruktionstegninger og vejledning til bygning af flagermusdetektor og redekasse.

adminFlagermusindex
læs mere

Snegås

No comments

Længde: ca. 70 cm, vingefang: 133 – 156 cm
Vægt: 1,9-2,1 kg

Snegåsen er en mellemstor helt hvid eller hvidlig gås med karakteristiske sorte vingespidser. Næb og ben er kødfarvede.
Snegåsen har sin oprindelige yngleudbredelese i de nordlige egne af det amerikanske kontinent, hvor flere underracer findes.

I Danmark træffes snegåsen som en meget sjælden gæst især i flokke af rastende og overvintrende kortnæbbet gås.

adminSnegås
læs mere

Sædgås

No comments

Længde: ca. 78 cm, vingefang: 140 – 174 cm
Vægt: 2,8-3,2 kg

Sædgåsen er en stor brun fugl med mørkebrunt hoved og hals. Benene er orange, og næbbet varier fra mørkt til brungult med mørke striber.
Sædgåsen forekommer i to racer. Tundrasædgåsen med en meget østlig udbreddelse på den arktiske tundra i Sibirien, samt skovsædgåsen, der yngler i skovmoser i Nordskandinavien, Nordrusland og det veslige Sibirien.

Skovsædgåsen overvintrer i det sydlige Sverige, Danmark, Holland og østlige dele af Tyskland.

adminSædgås
læs mere

Rødhalset gås

No comments

Længde: ca. 57 cm, vingefang: 110 – 125 cm
Vægt: 1,1-1,5 kg

Den rødhalsede gås er Europas mindste gåseart. Halsen er kort og tyk. På kinden og halsen ses rødbrune, sorte og hvide pletter og striber i et meget karakteristisk mønster.Ryg og bug er gråsorte med et hvidt langstrakt felt langs siden.
Den rødhalsede gås yngler i Nordsibirien og trækker langs de russiske floder til overvintring ved det Kaspiske Hav og i Sydøsteuropa.

Enkletindivider optræder yderst sjældent sammen med andre overvintrende og trækkende gæs i Vesteuropa – herunder Danmark.

adminRødhalset gås
læs mere

Kortnæbbet gås

No comments

Længde: ca. 70 cm, vingefang: 137 – 161 cm
Vægt: 2,2-2,5 kg

Den kortnæbbede gås er en mellemstor gås med brunlig krop og mørkere hals og hoved. Benene er kødfarvet og næbbet er kødfarvet med mørke striber.
Der findes to bestande af kortnæbbet gås. Én bestand, der yngler på Østgrønland og som overvintrer i England, samt én bestand på Svalbard, der overvintrer i Danmark, Holland og Belgien.

Efterår og forår overvintrer mellem 20.000 og 35.000 kortnæbbede gæs i Vestjylland.

adminKortnæbbet gås
læs mere

Knortegås

No comments

Længde: ca. 59 cm, vingefang: 107 – 117 cm
Vægt 1,2-1,4 kg.

Knortegåsen er en lille gås med kort hals og langstragt krop.Hovedet og halsen er mørke med en hvid halsring. Ryggen er grå. Hos mørkbuget knortegås er bugen mørkegrå, hos lysbuget knortegås er den lys eller svagt gråbrun.
Mørkbuget knortegås yngler i Nordsibirien, mens lysbuget knortegås med en bestand på ca 4.000 individer ynglende på Svalbard udgør en af verdens mindste gåsebestande.

Om vinteren trækker den mørkbugede knortegås til Vesteuropa – forår og efterår træffes op til 50.000 fugle ved de danske kyster.
Lysbuget knortegås overvintrer i især i Østengland og Danmark.

adminKnortegås
læs mere

Kanadagås

No comments

Længde: ca. 100 cm, vingefang: 160 – 185 cm
Vægt ca 4 kg.

Kanadagåsen er en stor, mørk gås med gråbrun krop, sort hals og sort hoved med et hvidt felt på kinden.
Kanadagåsen er en nordamerikansk art, der er udsat fra fangenskab i Sverige i 1930-erne. Den breder sig som ynglefugl især i det sydlige Sverige.

3.000- 4.000 fugle fra den svenske bestand overvintrer i det sydøstlige Danmark.

adminKanadagås
læs mere