Blog

Få et naturligt skel ind mod naboen

No comments

I nogle villakvarterer ligger husene ret tæt på hinanden. Det kan på den ene side være ret hyggeligt, og på den anden side kan det også være lige tæt nok. Hvis du gerne vil værne om dit privatliv, så er det en god løsning at lave en form for afskærmning ind mod naboen.

Hvis jeres grunde støder direkte op til hinanden, så bor I ret tæt. Hvis så husene også ligger så tæt på hinanden, som de må, så kan det godt føles lidt for tæt. Der findes heldigvis mange forskellige måder, du kan lave sådan et skel.

Hvilke slags skel findes der?

Vil du gerne værne om dit privatliv, så kan du få lavet en form for afskærmning ind mod naboen. Når du får lavet det, så slipper du for, at naboen kan kigge lige ind til dig. Hegnsloven siger, at et hegn må være op til 180 cm. Det er en meget passende højde i forhold til at holde uvedkommendes blikke ude.

Der findes flere måder, du kan skærme af på. Til det brug kan du for eksempel vælge en af følgende muligheder:

  • En mur
  • Et plankeværk
  • Et hegn
  • Et stakit
  • Et levende hegn
  • En hæk

Om du vælger den ene eller den anden måde at lave et skel på, er op til smag og behag, og det er også afhængigt af, hvad der kan lade sig gøre på det pågældende sted. Du skal også vær enig med din nabo om, hvilken form for skel, der skal være imellem jeres grunde.

Planter i skellet

Hvis du foretrækker et skel, der er lavet af planter, så kan det enten være i form af et levende hegn eller en hæk. Det er sådan set det samme – hækken er bare klippet i facon, hvorimod det levende hegn får lov til at vokse frit.

Uanset hvilken slags levende hegn, du foretrækker, så kan det godt tage nogle år, inden planterne er store og tætte nok til, at det kan være et effektivt skel. For at sætte mere fart i den udvikling, så kan du skyde genvej til hækken ved at købe en færdighæk.  Sådan en er nemlig allerede vokset godt til, og den kan nemt graves ned og vokse videre i din have.

Hvilken slags naturligt skel skal jeg vælge?

Der er flere plantesorter, der egner sig godt til at blive en hæk. Det skal gerne være en plante, der kan vokse sig tæt, og som kan klippes, hvis det er en hæk, du ønsker.

Hvis du for eksempel kigger på denne side, så vil du blive præsenteret for nogle forskellige sorter færdighæk, som er velegnede. Du kan også se nogle færdighække, som er lavet af diverse hækplanter, som du kan vælge imellem.

Den færdige hæk kan fås i forskellige sorter planter og i forskellige højder. Find en, du godt kan lide, og vælg den i den højde, som du gerne vil starte med at have den i. Så er det ikke så svært at forestille dig, hvor flot og ugenert din have bliver.

adminFå et naturligt skel ind mod naboen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *