Blog

Kom tættere på din drømmehave

No comments

Om du lige er flyttet i hus, og skal til at give din nye have en ordentlig omgang, eller trænger den blot til en kærlig hånd efter flere år, hvor den har stået og passet sig selv, så er der inspiration at hente her. For haven er med til at skabe ro og afspejler hvem vi er. Det er dermed ikke helt ligegyldigt, hvordan den ser ud, da den, ligesom hjemmet, skal føles hjemligt. Det er dog vidt forskelligt og meget subjektivt, hvordan vi hver især ønsker, at haven skal bruges og se ud.

Redskaberne, der kan være med til at skabe en personlig have 

Når man går i gang med et projekt som at lave have, kan det virke meget uoverskueligt. Det bedste råd er at tage det skridt for skridt: hvilke træer skal blive stående, hvilke blomster skal blive, skal der nye planter til og hvad med græsplænen generelt? 

Græsplænen kan generelt være uoverskuelig at holde ved lige. Der skal som oftest findes plads i kalenderen og derudover skal vejret også være i orden. Med en robotplæneklipper, behøver du ikke at finde plads i kalenderen, så dit græs kan slås. Er du dermed ikke indehaver af en robotplæneklipper, kan dette være starten på at vedligeholde din nye have. Du kan se sammenligning hos haveunivers.dk på diverse robotplæneklippere, hvor du kan finde den, der dækker din haves behov. 

Selvom der tit skal overvejes det praktiske i forbindelse med renovering af have, skal der også overvejes de genstande og tilbehør, haven skal bestå af. Et fuglehus i haven, kan være med til at fremme hyggen og den hjemlige følelse. Fugle i haven og kvidren fra dem kan hurtigt skabe en tryg og beroligende atmosfære. Livet i haven smitter netop af på hyggen inde i hjemmet. 

Gør din have personlig

Som nævnt er ingen haver ens, da de er med til at danne et billede af ejerne af hjemmet. Vi er alle forskellige og har forskellige holdninger samt ønsker til, hvordan vores ejendele skal se ud. Dette gælder især også vores have. Hvordan den skal præsenteres, og hvad den skal få os til at føle, når vi befinder os i den.

Din have kan som nævnt bestå af flere forskellige ting i form af planter, skulpturer, møbler og så videre. Inden du begynder på den store renovering, kan du med fordel overveje, hvad du ønsker, din have skal indeholde. Har du en mindre have og ønsker at bruge den optimalt, hvor der både er plads til at få morgen- eller aftenkaffen, men der på samme tid er plads til en smuk udsigt af planter, skal du huske at tænke i de mere simple løsninger. Man kan dog hurtigt blive revet med, når man ser på de mange muligheder, der er med ens have. Det er en god idé at finde inspiration til din egen have gennem andre eller ved at søge på nettet. Ud fra de forskellige inspirationskilder, kan du sammensætte din have.  

Har du en stor have, og synes du, det er uoverskueligt at gøre den hyggelig uden at putte for meget eller for lidt i den, skal du igen tænke på, hvad du ønsker den består af. Er du glad for at holde arrangementer, være social eller skabe hygge, kan du med fordel lave en terrasse bestående af borde og stole eller en hyggekrog med for eksempel hængekøjer. Herudfra, får du skabt et socialt rum. På græsplænen kan du på enkelte områder plante træer og andre blomster. Her kan tricket være at holde stilen af træer og blomster nogenlunde ens, så haven ikke får et rodet udtryk – og er lettere at holde vedlige. 

Der er dermed meget inspiration at hente til din drømmehave, og det er ikke umuligt at skabe den, så du også kan føle dig hjemme i din have.

Bliv glad for havearbejde

Måske ønsker du, at din have består af græs, da det dermed er minimalt, hvad der skal gøres. Men her er der et par tips og tricks til, hvordan du stadig kan nyde de forskellige planter, træer og blomster i din have, uden at vedligeholdelsen af dem virker uoverskuelig. 

Tænk enkelt for at skabe mere ro om din have og arbejdet af den. På den måde skaber den simple have også ro i sindet. Her er det igen vigtigt at gøre brug af samme typer af planter, du ønsker at holde, som er lette at passe. 

Har du en byhave, kan du med fordel droppe græsset og tænke i etager i stedet for ved brug af fliser. Din have får dermed et løft, og på de bare pletter vil der være plads til et par buske, træer og blomster.

adminKom tættere på din drømmehave

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *