Blog

Sådan kan naturen nedsætte stress og gøre dig gladere

No comments

Vi bruger mere tid indendørs og online – især børn. Men studier antyder, at naturen er til gavn for vores velvære.

Det viser sig nemlig at naturen har en dybtgående indflydelse på vores hjerner og vores opførsel, hvilket hjælper os med at reducere angst, stress og kan gøre os mere opmærksomme, kreative og vores evne til at komme i kontakt med andre mennesker.

At være i naturen reducerer stress

I dag lever vi med allestedsnærværende teknologi der konstant at tiltrækker vores opmærksomhed. Men mange mener, at vores hjerner ikke blev skabt til denne form for informationsbombardement, og at det kan føre til mental træthed, overvælde og udbrændthed, hvilket kræver noget afstressende, for at komme tilbage til en normal, sund tilstand. Og det er det er netop dette som naturen kan hjælpe med.

Det er klart, at vandring – og enhver fysisk aktivitet – kan reducere stress og angst. Men der er noget ved at være i naturen, der kan øge disse påvirkninger.

Resultaterne viste, at dem, der vandrede i skove, havde signifikant lavere hjerterytme og højere hjertefrekvensvariabilitet, hvilket indikerer mere afslapning og mindre stress. Det viste sig desuden at testpersonerne oplevede at være i bedre humør og havde mindre angst end dem, der gik i bymiljøer.

Disse undersøgelser og andre giver bevis for, at det at være udenfor i naturen eller endda bare det at kigge ud på naturen fra et vindue, både virker beroligende og lindrer stress.

Aktiviteter i naturen

Der er massere ting som du kan fortage dig i naturen. Udover at nøjes med at gå en tur, kan du løbe en lang tur i skoven nogle gange om ugen, for at blive stresset ned. Du kan også tage på cykeltur med familien og eventuelt medbringe en picnickurv, så I kan hygge jer med hinanden i naturen.

Derudover findes der også anderledes aktiviteter som eksempelvis at gå på jagt. Hvis du er interesseret i dette, så køb et luftgeværer hos Handelshusetaulum.dk. Her har de nemlig et bredt udvalg i alle prisklasser, og der er desuden mulighed for returnering. Så find det rette gevær til dig og læs mere om deres returregler her.

Det kan også være, at du ønsker at komme mere ned i gear. I dette tilfælde kan det være en god idé at tage ud at sejle. Her kommer du i hvert fald i nærkontakt med naturen, mens du er langt væk fra alting. Du kan leje kanobåde og robåde flere steder, til rimelige priser.

Det er vigtigt at prioritere naturen

I færd med at du måske prøver at leve op til konkurrencestaten, så kan det være at du ”taber” dig selv samtidig. De fleste sider inde foran en skærm det meste af dagen. Dette gælder også børn, som i højere grad er indenfor og spiller computerspil, og dette kan som sagt have negativ effekt på kroppen.

Det kan desuden have forbindelse til, at der er rekord mange, som gør brug af antidepressiv medicin og som går ned med stress. Det er altså vigtigt at huske at prioritere dine egne behov, og lytte til kroppen i tide.

Derfor er altså en god idé at gøre brug af naturen, som kan bidrage til reducering af stress, angst og som kan gøre dig i bedre humør. Desuden findes der som sagt masser af sjove aktiviteter, som du kan lave udenfor. Grib derfor vandreskoene og kom ud og få noget frisk luft, mens du bliver beroliget af fuglefløjt.

adminSådan kan naturen nedsætte stress og gøre dig gladere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *